Thuis in Teams

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is onderdeel van Microsoft 365 en de opvolger van Skype. Sinds de coronacrisis is het gebruik van Microsoft Teams explosief gestegen. En dat is niet voor niets. Teams heeft namelijk alles in zich om thuis en onderweg efficiënt en productief te blijven werken, zonder dat je iets mist..

Met Microsoft Teams kun je op (veilige) afstand blijven communiceren en samenwerken met collega’s. Videobellen, chatten, feedback geven, documenten delen en nog veel meer. Alles werkt super makkelijk en intuïtief. Ook na corona kun je niet meer zonder, echt!

Wat is Microsoft Teams?
Doe meer met Teams

Doe meer met Teams

Werk je al met Microsoft 365, dan beschik je ook over alle functionaliteiten van Teams. En natuurlijk werken je vertrouwde programma’s als Word, Excel, PowerPoint ook in Teams naadloos met elkaar samen. Deel bestanden met collega’s zonder eindeloos mailtjes heen en weer te sturen. Heb je geen Microsoft 365 dan kun je Teams gratis downloaden en installeren op je computer, tablet, laptop of telefoon. Hieronder de belangrijkste functies:

Kennismaken met Teams?

Probeer Teams 30 dagen kosteloos uit en ervaar de voordelen!
Online vergaderen
Online vergaderen
Thuis deelnemen aan een zakelijke bijeenkomst is zo geregeld. Start Teams en neem deel. Begin zelf een online vergadering met collega’s of neem deel aan een overleg met één klik. Zo bespreek je alles wat nodig is rondom dat belangrijke project of en hak je knopen door, net als op kantoor. Met Teams ben je uiterst productief en verlies je geen tijd.

Bestanden
Bestanden
Microsoft Teams is uitstekend te gebruiken wanneer je samenwerkt met je collega’s aan verschillende bestanden. Documenten sla je op in Teams, waardoor je teamleden altijd en overal de beschikking hebben over de laatste versies. Daarnaast kun je Teams goed gebruiken wanneer je een document vanuit OneDrive wilt delen of publiceren vanuit SharePoint. Want ook SharePoint, Teams en OneDrive werken prima samen.!
Online samenwerken en bestanden delen
Online samenwerken en bestanden delen
Je kunt chatten met collega’s, videobellen, online overleggen, documenten bespreken en beslissingen nemen. Tijdens de chat deel je eenvoudig bestanden met elkaar, net zoals in WhatsApp. Een presentatie geven via PowerPoint? Ook dat doe je gewoon zoals je gewend bent. In Teams deel je eenvoudig je beeldscherm met collega’s zodat iedereen mee kan kijken. Eindeloos heen en weer mailen is voortaan verleden tijd. Alle documenten staan namelijk op de centrale plek in Teams en iedereen met toegang, kan er bij. Collega’s en teamleden zijn zo snel op de hoogte en up-to-date! Snel, efficiënt en productief, zonder de eindeloze e-mailstroom.
Agenda
Agenda
Omdat Teams onderdeel is van Office 365, is je Outlook agenda ook gekoppeld. Een afspraak of vergadering inplannen? Nieuwe afspraken zie je ook in Teams. Teams werkt ook prima samen met je andere software. Mis je een programma of App dan voeg je deze eenvoudig toe.
Oproepen
Oproepen
Bij ‘Oproepen’ zie je een lijstje van mensen waarmee je vaak contact hebt. Wel zo makkelijk. Ook kun je eenvoudig contactpersonen toevoegen en je belgeschiedenis bekijken. Wil je ook met je zakelijke nummer uitbellen met Teams? Wij koppelen jou telefonie direct aan Teams!
Activiteiten
Activiteiten
In het startscherm vind je in een oogopslag alle activiteiten van je team. Je ziet bijvoorbeeld of er een teamlid is toegevoegd, of je een telefoontje hebt gemist of dat er bestanden zijn gedeeld. Nooit meer iets missen? Zet dan ‘meldingen’ aan.

Bekijk ook onze andere diensten

Moderne werkplekken
Werkplekbeheer
Systeembeheer
Online werkplekken
Zakelijke telefonie
Zakelijk internet
Professional Wifi