Teams brengt structuur

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is onderdeel van het Microsoft 365 productportfolio en heeft met name de afgelopen jaren door toedoen van COVID-19 een enorme bekendheid gekregen.
In de basis werd het voor bellen en videobellen gebruikt en daarnaast voor interne communicatie tussen medewerkers en afdelingen.

Echter is Microsoft Teams ondertussen uitgegroeid tot een volwaardige oplossing die (naast bellen en videobellen) ingezet kan worden om communicatie en processen binnen bedrijven te structureren en te optimaliseren. Middels tal van apps zijn er integraties mogelijk met andere oplossingen in de markt om zo de efficiëntie naar een next level te brengen.

Wat is Microsoft Teams?
Teams optimaal inzetten

Teams optimaal inzetten

Werkt jouw bedrijf al met Microsoft 365, dan beschikken jullie ook over alle functionaliteiten van Microsoft Teams. Door Microsoft Teams goed in te richten en aan te laten sluiten op de verschillende processen binnen de organisatie wordt de interne communicatie verbeterd, meer structuur gerealiseerd en de algehele IT ervaring geoptimaliseerd.

Uiteraard werken andere Microsoft Office 365 onderdelen zoals de programma's Outlook, Word, Excel, PowerPoint OneDrive en SharePoint ook in Microsoft Teams naadloos met elkaar samen.

Benieuwd wat Microsoft Teams voor jou organisatie kan betekenen?

Laat ons kosteloos een advies op maat geven voor jouw organisatie!
Online meetings
Online meetings
Vanaf een andere locatie deelnemen aan een zakelijke meeting is met een klik geregeld. Zelf een uitnodiging versturen voor een meeting eveneens, in de uitnodiging wordt direct een acceptatie link meegestuurd om de meeting in de agenda te zetten en vervolgens deel te nemen. Zo kan die belangrijke meeting altijd plaatsvinden en kan iedereen eraan deelnemen ongeacht waar iemand zich bevind en of er een pc, laptop, tablet of telefoon voor handen is.

Bestanden
Bestanden
Microsoft Teams is bij uitstek geschikt om samen te werken met collega’s. Documenten sla je op in Teams, waardoor je collega’s altijd en overal de beschikking hebben over de meest recente versie. Daarnaast sluit Microsoft Teams naadloos aan op de oplossingen OneDrive en SharePoint van Microsoft voor het veilig delen van bestanden met jouw collega’s.
Optimaal samenwerken en bestanden delen
Optimaal samenwerken en bestanden delen
Zakelijk chatten met collega’s, videobellen, online meetings, direct online documenten bespreken of je scherm delen. In de chat deel je eenvoudig bestanden, vergelijkbaar als WhatsApp. Een presentatie geven? In Teams deel je eenvoudig je beeldscherm met collega’s zodat iedereen mee kan kijken. Documenten worden op een centrale plek in Teams opgeslagen zodat iedereen deze gemakkelijk kan vinden. Optimaal samenwerken tussen collega’s en teamleden zonder de eindeloze e-mailstroom.
Agenda en To Do
Agenda en To Do
Microsoft Teams is onderdeel van Microsoft Office 365, waardoor je agenda in Teams direct beschikbaar is. Afspraken en taken zijn zichtbaar en direct te beheren vanuit Teams. Mis je een programma of App binnen Teams dan voeg je deze eenvoudig toe.
Oproepen
Oproepen
Bij ‘Oproepen’ zie je de personen waarmee je contact hebt gehad. Wel zo makkelijk. Ook kun je eenvoudig contactpersonen toevoegen en je bel geschiedenis bekijken. Wil je ook met je zakelijke nummer uitbellen met Teams? Wij koppelen jou telefonie direct aan Teams!
Activiteiten
Activiteiten
In het startscherm vind je in een oogopslag alle activiteiten van je team. Je ziet bijvoorbeeld of er een teamlid is toegevoegd, of je een telefoontje hebt gemist of dat er bestanden zijn gedeeld. Nooit meer iets missen? Zet dan ‘meldingen’ aan.
Laat ons je helpen structuur te brengen

Bekijk ook onze andere diensten

Moderne werkplekken
Werkplekbeheer
Systeembeheer
Online werkplekken
Zakelijke telefonie
Zakelijk internet
Professional Wifi